Crematie

Mensen die komen te overlijden kunnen kiezen voor een begrafenis of crematie. Bij crematie wordt het lichaam van de overledenen verbrand. De rouwplechtigheid die hieraan vooraf gaat kent geen verschillen met de rouwplechtigheid die aan een begrafenis vooraf gaat.   Sierhekwerk

Het verassen van het lichaam van de overledene
Tegenwoordig kunnen nabestaanden ervoor kiezen om aanwezig te zijn bij het invoeren van de kist in de oven. Door de hitte die vrijkomt in de oven verast het lichaam binnen anderhalf uur. Wanneer de crematie ten einde is wordt het as voor een periode van een maand in bewaring genomen door het crematorium. Deze periode geeft de nabestaande de tijd na te denken over de bestemmingsplaats van het as.

De beste bestemming
Nabestaanden kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen het as van de overledenen te bewaren in een urn of uit te strooien. Dit geschiet doorgaans middels uitstrooiing van de as in zee of het uitstrooien van het as in de lucht.

Ervaringen van anderen...

De uitvaart was helemaal naar wens
"Ik ben blij dat ik tijdens een zware periode in goede samenwerking met mijn uitvaart ondernemer een mooie crematie heb kunnen vormgegeven."
Toegevoegd: J. Uitenhage uit Delft
Waardering: 8/10
Rating starRating starRating starRating starRating star

Crematie was een mooi afscheid
"Crematie is een mooie manier om afscheid te nemen van je geliefde. Ik ben erg blij met de hulp van de begrafenisondernemer bij het vormgeven van deze uitvaart."
Toegevoegd: S. Kloppenburg uit Maastricht
Waardering: 8/10
Rating starRating starRating starRating starRating star

Algemene beoordeling Waardering:
8.7 uit 10 op basis van 57 beoordelingen.

Voordelen

  • Crematie is goedkoper dan begraven
  • Crematie heeft een hogere spirituele waarde dan een begrafenis. Het aantal afscheidmomenten van de overledene door nabestaanden is groter. Na verassing dient immers nog besloten te worden welke bestemming het as krijgt.

Veelgestelde vragen

Kan er een keuze gemaakt worden uit verschillende ovens?
Afhankelijk van welke verbrandingstijd uw voorkeur heeft kunt u een keuze maken uit koude- en warme startovens.

Is elke kist geschikt voor crematie?
Aluminium kisten zijn niet geschikt voor crematie omdat deze niet in de oven mogen. Ook het beslag van houten kisten wordt bij plaatsing in de oven verwijdert.

Meer informatie?

De website begrafenisondernemer.nl helpt dagelijks vele tevreden klanten. Nadat u een aanvraag hebt gedaan ontvangt u binnen enkele dagen offertes van uitvaartondernemingen bij u in de buurt.

Wilt u dat uw dierbare een schitterende uitvaart krijgt? Een uitvaart die past binnen het budget? Vraag direct gratis offertes aan.   direct offertes aanvragen